AEX Analyse 2 November

De opwaartse trend van de AEX is nog actueel, zoals in deze analyse is te zien.

In de weekend-analyse van vorige week gaf ik aan dat de AEX mogelijk een nieuwe (rode) 5-wave stijging was gestart. Onderstaande grafiek stond daarbij afgebeeld.

Elliott Wave AEX 26 oktober
AEX VORIGE WEEK

De rode 1 fase leek zo goed als afgerond en een rode 2 dip mocht worden verwacht. Ik schreef:

,, Daarvan lijkt de rode 1 nu richting het eind te lopen. Na een kleine rode 2 zou dan een nieuwe stijging moeten volgen, met fase 3.”

Onderstaande grafiek laat de huidige situatie zien.

Elliott Wave AEX 2 november
AEX NU

Duidelijk is dat er een terugval is geweest, wat ik zie als de rode 2 fase. Wat dit versterkt, is dat de structuur daarvan eruit ziet als een duidelijke (blauwe) abc correctie.

De stijging die daarna begon, is dan hoogstwaarschijnlijk de start van de rode 3 fase, die de AEX richting de 590 en wellicht hoger moet gaan brengen.

Ik zeg hoogstwaarschijnlijk, omdat het niet uit te sluiten is dat de rode 2 correctiefase toch nog niet helemaal is afgerond. Maar belangrijk is in ieder geval de rode lijn; zolang de koers daarboven blijft, is deze telling geldig en zijn hogere koersen te verwachten.

Wilt u ook doordeweeks op de hoogte blijven van de AEX en ook andere markten? Meld u dan aan bij de Elliott Wave updates en ontvang iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een e-mail met analyses van verschillende markten.

Probeer het 2 weken gratis, daarna betaalt u slechts €14,95 per maand!

Aanmelden kan hier.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment