AEX Analyse 7 December

Vorig weekend was er geen analyse, nu wel weer. Lees hier de verwachting voor de AEX.

De vorige analyse kwam twee weken terug. De verwachting was dat de AEX een belangrijke top had gezet, die langere tijd zou blijven staan. Onderstaande grafiek stond daarbij afgebeeld.

Elliott Wave aex 23 november
AEX 2 WEKEN TERUG

Er leek een 5-wave stijging te zijn afgerond, wat betekent dat de stijging zou zijn afgerond. In ieder geval voorlopig. En eigenlijk leek het daar de laatste week ook gewoon op. De koers kwam inderdaad onder druk te staan. En vorige week kwam er nog een aanval op de top, maar die werd nipt afgeslagen.

Maar de top stond dus nog steeds en maandag volgde een redelijk stevige daling. Die zette ook dinsdag door en tot daar leek het dus helemaal volgens verwachting te gaan.

Ook het oplopen van de koers woensdag en donderdag pastte nog binnen het patroon. Maar gisteren, vrijdag, kreeg de AEX vleugels en doorbraak de belangrijke 19 novembertop. Onderstaande grafiek laat de huidige situatie zien.

aex 7 dec 2019
AEX NU

Wat er recentelijk is gevormd, laat zich het best labelen als een dubbele zigzag correctie. Dat zijn 2 abc dalingen, met daartussen een tussengolf x. Dit kan een complete correctiefase zijn geweest en dan zou daarna een 5-wave stijging gevormd moeten worden.

De versnelling van vrijdag is dan (onderdeel van) de golf 3 fase daarvan. Het is dus nog wel kansrijk dat de koers nog hoger gaat eerst. Echter, het langere termijn plaatje geeft aan dat de AEX in een zone zit waar een lange termijn top geplaatst zou moeten worden.

Dus ondanks dat er op korte termijn nu mogelijk nog opwaartse ruimte is, betekent dat niet dat het algemene plaatje er rooskleurig uitziet.

Meer ook over de langere termijn verwachting en ook analyses van andere markten behandel ik in de e-mail updates.
Wilt u daar ook van op de hoogte blijven? Meld u dan ook aan.

Al voor €14,95 per maand ontvangt u deze updates en de eerste maand en de eerste maand is slechts €9,95! Probeer en kijk gewoon of het een meerwaarde voor u kan betekenen.

Aanmelden kan via deze link.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment