AEX Analyse 7 September

De AEX kende wederom een positieve week. En ondanks dat er nog wat opwaartse ruimte is, blijft de verwachting voor de iets langere termijn zeer negatief. In deze analyse laat ik zien waarom.

Volgens mijn AEX analyse is de index sinds de bodem in augustus bezig met een opwaartse correctiegolf. Die moet 2 dingen doen:

1: een rode abc structuur vormen. Eerst een rode a stijging, daarna een rode b dip en tot slot een golf c stijgingsfase die uiteindelijk de stijging moet afronden.
2: een lagere top zetten onder de julitop.

Aan eis nummer 1 werd vorige week al voldaan, zoals op onderstaande grafiek van vorige week is te zien.

Elliott Wave AEX 31 augustus
AEX VORIGE WEEK

De opwaartse golf was toen al duidelijk een rode abc structuur en MOCHT daarmee ieder moment zijn afgerond. Er lag echter nog een gap open, wat voor opwaartse ruimte zorgde.

Afgelopen week is dat gap ruim gedicht en onderstaande grafiek laat de situatie van dit moment zien.

Elliott Wave AEX 7 september
AEX NU

De AEX heeft een omgekeerd kop schouder patroon gevormd en op basis van dit patroon zou de stijging nog door kunnen zetten naar de 574 zone.

Het gaat dus volgens mijn telling om de eindfase van de opwaartse correctie en zodra deze is afgerond, is een nieuwe dalingsgolf te verwachten die de AEX naar de 500 zone zou moeten brengen.

De huidige standen geven dus kansen om neerwaartse posities in te nemen.
Uiteraard hou ik dat allemaal goed in de gaten voor de abonnees.

Nog geen lid? Probeer het dan eerst 2 weken gratis uit en daarna betaalt u slechts €14,95 per maand.

Of meld u aan voor de SMS dienst, waar u een bericht krijgt zodra er een handelskans is op een markt, met daarin de aanbevolen positie en koersdoel / stop loss.

Meer info over deze diensten is hier te vinden.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment