DAX Analyse 8 februari

Dit weekend geen AEX, maar de DAX die onder de Elliott loep wordt genomen.

In de 13 jaar dat ik bekend ben met de Elliott Wave methode, is mij opgevallen dat over het algemeen gesproken de AEX de duidelijkste patronen laat zien. Helaas is dat momenteel niet het geval, daarom behandel ik nu de DAX. Maar eerst ga ik nog even naar vorige week terug, de analyse waar onderstaande grafiek stond afgebeeld.

aex 1 feb 2020
AEX VORIGE WEEK

Er was een mogelijke 5-wave daling in de maak, maar de koers wist niet te overtuigen daarmee. Daardoor kon al in de ledenupdate van dinsdag worden geschreven:

”Het kan overigens goed dat de DAX een lagere top gaat zetten en dat de VS beurzen (en de AEX?) een hogere top zetten (wat de Nasdaq vandaag al heeft gedaan). ”

Dit laat overigens zien wat de meerwaarde is van het ontvangen van de analyses ten opzichte van alleen deze wekelijkse analyse volgen; soms kan al vroegtijdig worden gezien dat de analyse van hier niet uit gaat komen.

Analyse DAX

Hoe dan ook, de AEX is redelijk raadselachtig, maar de DAX liet gelijk al de duidelijkste 5-wave daling zien van alle beurzen. En tot op heden is deze nog niet volledig teruggedraaid, wat het nog steeds als valide mogelijkheid houdt dat een lagere top wordt gevormd. Onderstaande grafiek laat dit zien.

Elliott Wave dax 8 feb 2020
SITUATIE DAX NOG NIET POSITIEF

Wat dat zou betekenen, is dat de recente stijging een correctie is op de 5-wave daling en dat binnenkort een volgende dalingsgolf naar minimaal de golf 5 bodem rond 13.000 is te verwachten. Het nadeel is dat de 5-wave ook hier geen schoonheidsprijs ontvangt en dat de stijging er niet echt uitziet als een correctie.

Maar, toch zie ik dus bij de DAX op dit moment wel een neerwaartse 5-wave die een neerwaarts vervolg kan krijgen zolang de rode lijn niet opwaarts wordt doorbroken. Dan is een neutralere houding wenselijk.

Wilt u ook doordeweeks op de hoogte blijven van de situatie van de financiële markten zoals de AEX, Dow Jones en Euro/Usd? Meld u dan aan voor de e-mail analyses.

Voor nieuwe leden geldt een mooie korting waar u 2 maanden analyses krijgt voor de prijs van 1 maand; slechts €14,95.

Meer info en aanmelden kan via deze link.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment