AEX Analyse 16 Mei

Vorige week werd aangegeven dat de AEX klaar was voor een dalingsgolf. Deze is inderdaad gekomen, lees hier de nieuwe verwachting.

Volgens mijn analyse heeft de AEX op 30 april een tijdelijke top geplaatst; een stijgingsfase vanaf de maartbodem werd daar voltooid. Sindsdien is een correctiefase bezig, die uit 3 fases (a,b en c) moet bestaan. De boodschap van vorige week was dat de golf c dalingsfase nog ontbrak en dat die eigenlijk snel moest beginnen. Onderstaande grafiek stond afgebeeld.

elliott wave aex 9 mei 2020
AEX vorige week: golf c dalingsfase moest beginnen

Erbij werd vermeld dat de koers minimaal de golf a bodem zou moeten bereiken. Dat is net niet gebeurd, zoals de grafiek hieronder van de huidige situatie laat zien.

elliott wave aex 16 mei 2020
AEX nu: golf c daling actueel

Wat ook opvalt, is dat de koers is opgeveerd vanaf de neklijn van een potentieel kop schouder patroon. Vanuit de Elliott methode mag worden verwacht dat de koers nog weer gaat zakken om de golf a bodem te evenaren/doorbreken.

Wachten op doorbraak neklijn

Wanneer dat gebeurt, wordt ook de neklijn doorbroken en daarmee wordt het kop schouder patroon geactiveerd. Dat patroon geeft op zijn beurt weer een koersdoel van ongeveer 455. Een andere richtlijn (geen harde regel!) van meneer Elliott zelf is dat wanneer de golf a fase van een abc eigenlijk 1 streep is (wat hier inderdaad klopt), de golf b vaak iets complexer is (wat ook klopt) en de golf c vaak echt langer duurt en groter qua omvang/tijd kan worden.

Een andere kanshebber voor een bodem is de onderzijde van het getekende groene trendkanaal. Alles bij elkaar zie ik het nu zo dat ik er zeker rekening mee hou dat de koers gaat zakken, maar pas zodra de neklijn echt is doorbroken, is dat een bevestiging daarvan. De weg naar 455 lijkt dan te zijn ingezet.

Hoe dan ook, de laatste weken is weer te zien wat de meerwaarde van de Elliott wave methode is, in het achterhoofd houdende dat er geen enkele analysevorm foutloos is.

Zorg dat u daar ook maximaal van profiteert door ook doordeweeks de analyses te krijgen van onder andere de AEX. Probeer het voor slechts €14,95 en u krijgt 2 maanden (!) de analyses helemaal vrijblijvend.

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN AANMELDEN.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment