AEX Analyse 9 Mei

De AEX lijkt aan de vooravond te staan voor een serieuze dalingsfase. Lees meer in deze analyse.

Zoals gebruikelijk in mijn weekend-analyses, kijk ik eerst terug naar vorige week om te zien in hoeverre de verwachting van toen is uitgekomen. Onderstaande grafiek stond afgebeeld.

elliott wave aex 9 mei 2020
AEX vorige week: golf a dalingsfase leek gestart

De boodschap was dat de AEX een 5-wave stijgingsfase had afgerond. Na afronding van een 5-wave beweging, volgt een correctiefase. In dit geval dus een daling. Deze correctiedaling moet uit 3 fases bestaan; a, b en c. Vorige week leek de golf a dalingsfase te zijn gestart, maar was het nog net te prematuur om daar al volledig vanuit te kunnen gaan. Onderstaande grafiek laat de huidige situatie van de AEX zien.

elliott wave aex 9 mei 2020
AEX nu: klaar voor golf c daling

En de koers is inderdaad verder gezakt eerst, waardoor ik dat zie als de verwachte golf a fase. Maandag werd daarvan de bodem gezet en sindsdien is de koers aan het stijgen. Dat is precies zoals in de grafiek van vorige week werd aangegeven en dit zie ik dus als de golf b stijging. De tussentijdse opleving binnen de neerwaartse correctie. Deze zou een lagere top moeten zetten onder de 528 top van 30 april.

Kop schouder patroon

Heel veel ruimte is er niet meer, dus de draai lijkt snel te komen. Dan zou de golf c daling van start moeten gaan, om de koers minimaal onder de golf a bodem te brengen. Echter, ik heb ook de neklijn ingetekend van een POTENTIEEL kop schouder patroon.

Weet de koers te zakken en onder deze lijn te komen, dan wordt dat patroon geactiveerd en geeft een koersdoel van onder de 460 aan. Dat zou zeer goed passen bij de verwachte golf c daling.

Er lijken dus kansen te zijn de komende tijd. Zorg dat u ook doordeweeks op de hoogte blijft, door lid te worden van de e-mail analyse dienst. Voor slechts €14,95 kunt u 2 maanden vrijblijvend proberen.

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN AANMELDEN

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment