AEX Analyse 2 Mei

Lees in de nieuwe analyse waarom een periode van daling aanstaande lijkt voor de AEX.

Allereerst ga ik even terug naar de analyse van vorige week, waar ik al aangaf dat de AEX een stijgingsbeweging afgerond leek te hebben. Een correctiedaling was te verwachten en onderstaande grafiek stond erbij afgebeeld.

elliott wave aex 25 apr2020
AEX Vorige Week

Daar komt het nadeel van de Elliott Wave methode om de hoek: de koers is afgelopen week verder gestegen en heeft een nieuwe top gezet. Dat past dus niet bij de verwachting van vorige week, maar toch is de verwachting nog hetzelfde.

Dankzij mijn inmiddels 12 jaar ervaring met de Elliott Wave methode, kon ik daarvoor waarschuwen. Vorige week schreef ik dan ook over de verwachte correctiedaling:

”Dat is echter niet per se iets om posities op in te zetten, want het is tegen de opwaartse trend. Beter is het om te wachten tot de correctie ten eerste komt, en daarna het eindpunt ervan te gebruiken om in te spelen op de verwachte vervolgstijging.”

Wel is er mogelijk een draai geweest in de markten en onderstaande grafiek laat zien hoe ik nu naar de AEX kijk.

Elliott Wave aex 2 mei 2020
AEX Nu: nog steeds wachten op abc correctie

De stijging vanaf de maartbodem is een 5-wave stijging. En ervan uitgaande dat de top nu wel is gezet: de golf 5 vormde een ending diagonal toppatroon, wat zeer mooi past.

De koers zou nu in 3 fases een correctie moeten vormen, waarvan de golf a fase mogelijk gestart is. Hoe groot de fases worden, is vooraf niet te zeggen. Het kan zo gaan zoals op de grafiek is ingetekend, maar het kan ook dat de 3 fases bijvoorbeeld over langere tijd worden uitgestreken en tot in juni, juli of zelfs augustus gaan duren.

De tijd is niet van belang voor de Elliott patronen, het gaat om het tellen van de fases. En zolang er geen 3 fases (a,b en c) in een correctie zijn gevormd, is het riskant om uit te gaan van een verdere stijging.

Uiteraard hou ik voor de leden goed in de gaten of de correctie is gestart. En zodra de correctie verder is gevorderd, kan ook een poging worden gedaan om de start van de golf c dalingsfase aan te geven en vooral het eindpunt van de golf c daling. Daar zitten de betrouwbaarste handelskansen voor de komende tijd.

Zorg dat u ook lid bent en op de hoogte blijft van de situatie. U kunt gewoon vrijblijvend een proefabonnement van 2 maanden nemen, waar u kunt kijken of de updates een meerwaarde zijn voor u, voor slechts €14,95.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment