dow jones 31 okt 2023

Marktbespreking 15 November: Eindejaarsrally? (En ETF Beleggen)

Marktbespreking 15 November: Eindejaarsrally? (En ETF Beleggen)

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

In de vorige marktbespreking had ik het over het oplopen van de beurzen, ondanks ”al het slechte nieuws” wat er momenteel is. De beurzen lieten daarna een dip zien, maar staan inmiddels toch weer relatief hoog. Is dit de start van een eindejaarsrally?

Lange Termijn Bodemvorming

Interessanter was in mijn optiek toch de marktbespreking ervoor: die van 3 oktober. Bekijk deze hier. De boodschap was hier dat er sprake was van lange termijn bodemvorming op de beurzen. De AEX stond rond 720 punten op dat moment. Een laagste punt rond 711 werd daarna nog geplaatst, maar momenteel staat de index rond 765. De kans is dan ook groot dat de verwachte lange termijn bodem inmiddels is geplaatst! Nadat beleggers in de zomer op tijd werd ingelicht over de verwachte daling van 780 naar de 720 regio, bleef de onderliggende tendens toch positief. Daar heb ik op proberen te hameren, al was het korte termijn patroon verraderlijk en gaf even wat extra neerwaartse signalen. Toch werd vorige week duidelijk dat de situatie positief werd, mede gestuurd door positieve signalen vanuit het koersverloop op Wall Street.

dow jones 31 okt 2023

Dow Jones gaf eind oktober al bodemsignaal

De afbeelding hierboven laat zien hoe de ontvangers van de verwachting eind oktober bij de Dow Jones zagen dat er positieve signalen waarneembaar werden.

Inmiddels staat de koers bijna op 35.000!

De situatie blijft al met al sterk en met het volgen van deze positieve verwachting, groeit ook de kans dat de rest van de verwachtingen mooie handelskansen op gaan leveren. Dit geldt dan voor zowel langere termijn beleggers, maar ook voor de meer actieve (swing) traders.

ETF Beleggen

De lange termijn beleggers gebruiken tegenwoordig meer en meer de ETF’s als belegging instrument. De terugval vanaf de juli top gaf daarbij goede instapkansen en wie mijn marktbesprekingen volgt, weet dat ik daar ook hier regelmatig heb ”gewaarschuwd” om niet te negatief te worden.

ETF Beursverwachting 2023

(E)xchange (T)raded (F)und

Toch blijft het met ETF beleggen wel belangrijk om goed te beseffen wat dit inhoudt en vooral dat het positieve rendement op de ETF aandelen / beurzen beleggingen van de laatste 1-2 jaren met ETF’s niet enkel en alleen te danken is aan deze ETF’s, maar vooral aan het positieve verloop op de beurzen! Dat klinkt wellicht logisch, maar is toch iets om goed in het achterhoofd te blijven houden in deze tijd waarbij alles en iedereen in het beurswereldje pro-ETF beleggingen / Dollar Cost Averaging (DCA) beleggen is. Bekijk ook mijn video hierover (KLIK HIER), voor meer uitleg en achtergronden.

Probeer 4 Weken

De beurzen volgen zoals gezegd over het algemeen goed de verwachtingen de laatste tijd, zoals bijvoorbeeld hierboven met het Dow Jones voorbeeld goed was te zien. Voor de komende tijd geeft deze verwachting zeker mooie kansen, zoals gezegd voor zowel korte als lange termijn beleggers. De leden zijn op de hoogte van de koersdoelen; de Nasdaq100 staat op het punt om het eerste doel te bereiken.

Zorg dat u als belegger / trader in ieder geval eens de 4 weken proefperiode mee doet en de verwachtingen ontvangt. Dit krijgt u dan maar liefst 5 keer per week per e-mail en daarnaast nog ieder weekend in Video vorm van de AEX. Zo blijft u deze periode op de hoogte van de verwachtingen en kansen en heeft u een beeld of het een meerwaarde voor u oplevert of toch niet. U zit daarna nergens aan vast. KLIK HIER voor meer info & aanmelden.

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment