Marktbespreking Vrijdag 22 September: AEX Haalt Koersdoel & Nu?

Marktbespreking Vrijdag 22 September: AEX Haalt Koersdoel & Nu?

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

In de vorige marktbespreking gaf ik al aan dat de AEX nog niet klaar was met zakken, ondanks de opleving van eind vorige week. Wie dat serieus nam, heeft zichzelf behoedt voor misplaatst optimisme. 

Waarschuwing Al Op 775

Begin augustus kwam er een omslag bij de AEX verwachting. Tot daar ging ik ervan uit dat de index op weg was naar hogere koersen. Totdat het koersverloop van 2 augustus roet in het eten gooide.

Een fragment uit de verwachting van die dag:

”Een zeer slechte start voor de AEX met een verlies van meer dan een procent. Vooral zeer slecht vanuit Elliott oogpunt, want de draai is redelijk diep en maakt het positieve scenario een stuk minder waarschijnlijk.”

Voor de goede orde: de AEX sloot die dag nog steeds op 775 punten!

Hoe belangrijk is het om al zo vroeg een waarschuwing te krijgen om niet te optimistisch te zijn / blijven? Onderstaande afbeelding laat zien hoe de AEX daarna inderdaad verder onder druk kwam te staan.

AEX 22 September 2022

Al op 775 werden leden gewaarschuwd voor neerwaartse signalen

AEX Koersdoel 729.7 Bereikt

Later volgde begin augustus een tussentijdse opleving. Ook hier werd in de verwachtingen aangegeven dat de situatie er desondanks nog steeds negatief uitzag voor de komende tijd. Op 18 augustus werd een bodem geplaatst en ook daar werden de leden weer mooi geholpen.

Een tussentijdse opleving paste binnen de verwachting en die is ook gekomen, wederom volgens plan. Duidelijk was wel dat de daling al met al nog niet klaar was. Toen de koers tot begin september verder opliep, bleef dat het geval. Op 5 september kwam de draai en uit de verwachting van die dag:

”Wat begon als een goede beursdag, eindigde toch negatief met een aardige intraday daling.

Dit was echter volgens verwachting, want een rode fase 5 daling ontbreekt en kon ieder moment van start gaat. Het lijkt erop dat dit nu dus is gebeurd zoals de afbeelding hierboven laat zien. De recente opleving vormde daarvoor een blauwe abc correctiestructuur en dat zou zeer mooi passend zijn als de rode 4 daar inderdaad mee werd voltooid.
De huidige rode 5 daling moet de koers minimaal onder de 729.7 rode 3 bodem brengen…”

Zeer Belangrijke Periode Aanstaande

Daar werd dus duidelijk een koersdoel benoemd: de 729.7 (later bleek dat eigenlijk 729.6 te zijn…). Er waren daar dus mooie kansen om posities in te nemen op die verwachte dalingsfase.
Gisteren werd het koersdoel bereikt en daarmee is een mooie fase afgerond! Het koersverloop van de laatste weken volgde mooi het verwachte en aangegeven pad. Dit vergroot de kans dat ook de rest van de verwachting volgens plan zal gaan. Gebaseerd op de situatie van dit moment, lijkt de daling nog door te kunnen zetten de komende tijd. Wel is het meest zekere deel van de daling voorbij.
De komende tijd zal dan ook bodemvorming het woord zijn dat van toepassing is op de situatie. Dit artikel heeft laten zien hoe de klanten vroegtijdig werden ingelicht dat de situatie verslechterde. Zorg ervoor dat u ook klant bent en vroegtijdig bericht krijgt wanneer de situatie weer verbeterd.
Een zeer belangrijke bodem wordt namelijk verwacht! Meld u aan voor de 4 weken kennismakingsperiode en ontvang 5x per week een e-mail met de verwachtingen en in het weekend de AEX video verwachting.
De afgelopen weken was dit in ieder geval extreem waardevolle informatie.
Uiteraard is dit geen garantie dat dit zo blijft, maar het is een indicatie van wat mogelijk is met de verwachtingen van Beursverwachting.
MVG,
Mark
Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment