AEX Analyse 21 December

Vorige week was er aandacht voor de langere termijn verwachting van de AEX. Deze week kijk ik weer naar het kortere termijn verloop.

Twee weken terug keek ik ook naar de kortere termijn verwachting en eigenlijk moet ik concluderen dat de verwachting van toen aardig juist lijkt te zijn. Onderstaande grafiek stond in die analyse.

aex 7 dec 2019
AEX 2 WEKEN TERUG

Begin december was een correctiefase afgerond. En daarna zou een 5-wave stijging gevormd moeten worden, zo schreef ik. Wat ik niet goed zag, was de omvang van de waves binnen die stijging.

Ik tekende in dat de AEX al in de golf 3 fase zat. Echter, dat is mijn fout (zo leer ik nog steeds, zelfs na 13 jaar Elliott ervaring…) omdat de schaal van de golven groter was. Onderstaande grafiek laat de telling zien zoals ik het nu heb.

Elliott Wave AEX 21 dec 2019
AEX NU

Allereerst is daar de abc correctie, die dus begin december ten einde kwam. Dat waren 3 fases: a,b en c. En na de golf c bodem mag een 5-wave stijging worden verwacht. Deze moet uit 5 fases bestaan, van min of meer dezelfde omvang als de abc.

En dat had ik 2 weken terug dus verkeerd; ik had de omvang van de fases verkeerd. Waar ik toen al de golf 3 zag, was dat volgens mij pas eigenlijk het eind van de eerste stijgingsfase. Daarna volgde een golf 2 correctie en daarna een golf 3 vervolgstijging.

Het lijkt erop dat de daaropvolgende golf 4 correctiefase afgelopen week is afgerond en dat nu dus de golf 5 fase is gestart. Daarvan uitgaande heb ik het trendkanaal getekend op basis van de Elliott manier. De steunlijn vanaf de bodems van de golven 2 en 4 correctie is gekopieerd en doorgetrokken vanaf de golf 3 top.

De bovenkant van het Elliott kanaal dat nu is gemaakt, is een punt waar de koers in principe nog heen kan gaan de komende tijd. Weet de koers daar inderdaad te komen, dan is er rond dat punt een extra grote kans op topvorming. Het minimale doel voor de golf 5 is een doorbraak van de golf 3 top, wat is aangegeven met de groene lijn.

Hogere koersen lijken dus aanstaande nog met de golf 5 stijgingsfase. Maar, dat doet niets af aan de negatieve verwachting voor de langere termijn, zoals in de analyse van vorige week is aangegeven!

Zorg dat u op de hoogte blijft van de situatie van de AEX, maar ook van andere markten. Dat kan door u aan te melden voor de e-mail analyses.

U krijgt dan iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een e-mail met verwachtingen van het koersverloop van onder andere de AEX en Euro/Usd.

Dit kost maar €14,95 per maand en de eerste maand slechts €9,95 ter kennismaking en om te proberen.

Meld u daarom nu aan via deze link!

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment